Ohjeita mehustajalle

OHJEITA MEHUSTAJALLE

Omenien tulee olla pestyjä ja puhtaita. Tuoremehuasemalla ei ole omenien pesumahdollisuutta ja hiekka ja kivet voivat rikkoa puristuslaitteen. Valitse hyvälaatuisia kiinteitä omenia. Maahan pudonneet ja vähän pintavialliset omenat kelpaavat myös. Omenat mielellään ”puoliraakoina” kuin kypsinä. Pienet pintaviat eivät haittaa, ei kuitenkaan pilaantuneita. Mahdolliset lisäaineet (esim. sokeri ja c-vitamiini) asiakas tuo itse mukanaan, jos näitä mehuun lisänä hakuaa.

 

MEHUMÄÄRÄT

Tuodusta omenakilosta mehua tulee 0,3-0,8 litraa. Mitä kovempi omena, sitä enemmän mehua.

 

PULLOT JA SÄILYTYS

Tuo omat pullot/astiat mukanasi. Säilöntään käytettävien pullojen tulee olla puhtaita. Mehun säilytykseen sopivat parhaiten muoviset pullot tai vastaavat. Pakastettavaa mehua voi myös säilöä pestyihin maito- tai mehutölkkeihin. Uutuutena voidaan pastoroida mehu suoraan Bag in Box - hanapakkauksiin.

 

SÄILYVYYS

Pastöroimaton mehu säilyy viileässä vain pari päivää, joten se pitää pakastaa pidempää säilytystä varten. Pakastettu mehu säilyy avattuna 4-5 päivää jääkaapissa.